جلسه اوسلو در زمانی برگزار میگردد که مردم افغانستان از مشکلات متعدد اعم از بحران بشری، سیاسی و نقض واضح حقوق بشری رنج میبرند. بعد از به قدرت رسیدن طالبان از راه نظامی بر خلاف وعدههای خود و توقعات مردم افغانستان به سرکوب دوامدار مردم ملکی به ویژه زنان ادامه دادند. با شکلگیری قدرت جدید ، زنان از حق کار، تحصیل مشارکت سیاسی و اقتصادی محرو م ساخته شدند. مظاهره چیان سرکوب شده و بهشکل غیر مسولانه بازداشت میشوند. خواست های مشروع و مدنی آنها نادیده گرفته شد و آنها به شکل دوامدار مورد سرکوب، مجازات فراقانونی، توهین و تحقیر قرار میگیرند. قدرتی که بعد از تحول ایجاد شده، همه شمول نیست و خواستهها و ارادهٔ مردم را بازتاب نمیدهد. آزادی رسانهها و مطبوعات، به صورت واضح محدود شده و هیچکس جرأتی انتقاد از وضعیت موجود را ندارد. احزاب و سازمانهای سیاسی و حتا نهادهای صنفی مثل انجمن وکلای مدافع یا اجازه فعالیت ندارند و یا با محدودیتهای فراوانی دست به گریبان هستند. بنابراین، وضعیت کنونی به نفع کشور و مردم ما نیست. برای بهتر شدن وضعیت پیشنهاد میشود تا:
جامعه بینالمللی زمینه یک گفتوگوی سازنده و معنادار سیاسی را به خاطر حل بحران موجود فراهم کنند.
کمکهای بشردوستانه بدون هیچ نوع دخالت سیاسی، برای مردم افغانستان توزیع شود. طالبان در برابر اعمال خود باید مسئول پنداشته شوند و جامعه جهانی به شمول کشورهای همسایه، در این موارد، تعامل موثر داشته باشند. ما در داخل افغانستان و بیرون از کشور نیز روی وضعیت سیاسی، اجتماعی و اقتصادی کشور برای بیرون رفت از این وضعیت رقت بار تلاشهای خود را تا تحقق عدالت، ازادی و برابری سیاسی-اجتماعی ادامه میدهیم.
همهی این موارد، زمانی ممکن است که نظامی برخاسته از رضایت و ارادهٔ مردم شکل بگیرد و در برابر مردم پاسخگو باشد.
توقع داریم جامعه جهانی، کشورهای ذیدخل و سیاسیون افغانستان در این مورد، تصامیم مفید و موثری اتخاذ کند. ادامه وضعیت کنونی فقر و ناامنی و ناامیدی و مهاجرت بیشتر را دامن خواهد زد و مشکلات از آنچه اکنون هست، بیشتر خواهد شد.
حزب موج تحول افغانستان